Nincs aktuális esemény.
Projektadatok PDF Nyomtatás E-mail

A projekt neve:
Egyetemi Tudásmenedzsment Központ létrehozása, valamint a regionális szintű tudáshasznosulást és tudástranszfert segítő szervezeti fejlesztések a Széchenyi István Egyetemen

A projekt kódja:
TÁMOP-4.2.1-08/1-2008-0005

A projekt időtartama:
2009. október 1. - 2011. december 31.

Kedvezményezett:
Széchenyi István Egyetem
9026 Győr, Egyetem tér 1.

Közreműködő szervezet:
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
1134 Budapest, Váci út 45. „C” épület

Irányító hatóság:
Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
391.228.695.- Ft

A projekt teljes költsége:
460.269.053.- Ft

 
A projekt célja PDF Nyomtatás E-mail

A Széchenyi István Egyetem szellemi megújulásának előmozdítása, a kor kihívásaihoz kapcsolódó reagálási képességének növelése, új partneri kapcsolatok kiépítése, a már létező együttműködések megerősítése, az egyetem tudásvagyonának feltérképezése és hasznosítása, technológiák transzferálása, a vállalkozói szemléletmód erősítése, valamint tehetséggondozás.

A célok elérése érdekében felállításra kerül egy tudásmenedzsment szervezet, amely a projekt keretében kifejlesztett tudásmenedzsment szolgáltatásokat nyújt az egyetem oktatói és hallgatói, a régió felsőoktatási és szakképzési intézményei, valamint a gazdasági élet szereplői számára.

A fejlesztés elemei:
- szervezetfejlesztés, amelynek során létrejön a Tudásmenedzsment Központ
- információs, tudás- és technológiaközvetítő szolgáltatások kifejlesztése
- tudás- és technológiaközvetítéshez kötődő projektek lebonyolítása

 
A projekttevékenység bemutatása PDF Nyomtatás E-mail

A fejlesztés első lépéseként megalapított Tudásmenedzsment Központ megnevezésében az az üzenet kerül kifejezésre, hogy a szellemi műhelyekben felhalmozódó tudás nagyobb értéket hordoz, ha előre megtervezett hasznosítási koncepció és szakmai támogatás kapcsolódik hozzá. A tudás rendszerezése és marketingje áll tehát a szervezet tevékenységeinek középpontjában, amelyhez elengedhetetlen számos új szolgáltatás kifejlesztése és működtetése.

Az egyik legfontosabb ilyen szolgáltatás az egyetem tudástérképének elkészítése és karbantartása, amely hiteles és részletes információt nyújt a hallgatóknak, az oktatóknak, az együttműködő szervezeteknek és az intézmény valamennyi partnerének az egyetem tanszékeinek és munkatársainak kompetenciáiról, tudásvagyonáról és ezek alkalmazhatóságáról.

A Tudásmenedzsment Központ felkészült szakemberei az egyetem innovatív fejlesztési elképzelésekkel rendelkező hallgatóin és oktatóin túl cégek és magánszemélyek jelentkezését is várják, akik a szervezet által működtetett Innovációs Irodában kaphatnak támogatást terveik megvalósításához.

 
Projektszervezet PDF Nyomtatás E-mail

Dr. Dőry Tibor
szakmai vezető
96/503-400/3386

.

Simon Dorottya
projektmenedzser
96/503-400/3175

Varga Rozália
innováció menedzser
96/613-707

Kérdéseivel, észrevételeivel forduljon hozzánk bizalommal!