Nincs aktuális esemény.
Széchenyi Duó eredményhirdetés az innovációs kiállításon PDF Nyomtatás E-mail

Első alkalommal rendeztek Győrben Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítást. Az eseménynek a Széchenyi István Egyetem adott otthont, a szervezőmunkát az Universitas-Győr Nonprofit Kft. végezte el. A kiállítás célja az volt, hogy bemutassák a térség innovációs tevékenységének eredményeit, és azt hogy laboratóriumokban, számítógépeken születő ötletekből valódi, a fogyasztók számára megvásárolható piaci termékek lesznek. Az eseményen adták át a Széchenyi Duó Pályázat díjait, amellyel diákok és oktatók közös kutatómunkáját támogatják.

A legkülönfélébb ötletekkel, találmányokkal találkozhatott a látogató az innovációs kiállításon. Volt itt fából készült, napelem hajtotta autó, háromkerekű bicikli, foszforeszkáló mellény és még ki tudja hányféle hasznos dolog, amely mind a térségben működő vállalkozások szellemi terméke. A résztvevőket köszöntő Szekeres Tamás rektor az innováció gazdasági szerepére hívta fel a figyelmet.

A tanulmányok általában Nyugat-Dunántúlt a kevésbé innovatív térségek között tartják számon, ez a kiállítás is ezt volt hivatott cáfolni.

Az eseményen adták át a Széchenyi Duó Pályázat díjait. Ezzel egy oktatóból és egy hallgatóból álló páros kutatómunkáját támogatja az intézmény. Az első díjat egy sűrített levegővel működő jármű, a másodikat egy logisztikai-raktárrendszer, a harmadikat egy hulladékhőt felhasználó generátor tervezésére, fejlesztésére és megvalósítására nyerték a kutatók.

(Forrás: RevitaTV)