Nincs aktuális esemény.
TMK Hírlevél - 2010. október PDF Nyomtatás E-mail

TARTALOM:
1. Tudomány Győrben Mindenkinek: megkezdődtek a második szemeszter előadásai
2. Rendkívüli érdeklődés kísérte a Kiskutatók Akadályversenyét
3. Információbróker-szolgáltatás indul az egyetemen
4. Hamarosan kezdődnek az oktatói tréningek

1. Tudomány Győrben Mindenkinek: megkezdődtek a második szemeszter előadásai

Teltházas előadásokkal indult el szeptemberben egyetemünk tudomány-népszerűsítő rendezvénysorozatának újabb féléve. A fiatalabbaknak dr. Barna Attila „Bűn és bűnhődés” című előadásában a középkori igazságszolgáltatás működési mechanizmusát mutatta be szemléletesen, a felnőttebb korosztály pedig egy viszonylag új számításelméleti tudományterület, a fuzzy gyakorlati jelentőségével ismerkedhetett meg dr. Kóczy T. László dékán jóvoltából.
Október 13-án az „E” épület „F” termében újabb érdekes témák kerülnek terítékre. A 15 órakor kezdődő jUNIor Egyetemen Varjasi Norbert „Intelligens jövő?” címmel az informatikai fejlődés távlataiba nyújt bepillantást, 17 órától azonos helyszínen dr. Budai István tanszékvezető a szociális munka aktuális kihívásairól számol be „Segítenék. (Hogyan) segíthetek?” címmel. Mindkét program nyitott, a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.
Az előző szemeszter előadásainak prezentációi és videófelvételei megtalálhatóak a http://tamop423.sze.hu projekthonlapon.

2. Rendkívüli érdeklődés kísérte a Kiskutatók Akadályversenyét

Szeptember 24-én, pénteken délután, a Kutatók Éjszakája összeurópai kezdeményezéshez kapcsolódva intézményünk Nemzetközi Projektközpontja ismét megrendezte a Kiskutatók Akadályversenyét, amelynek nem titkolt célja a jövő generációinak bevonása az egyetemi vérkeringésbe.
A térség oktatási intézményei szemmel láthatóan értékes programként tartják számon a versenyt, hiszen megduplázódott a tavalyi résztvevők száma: idén közel 900 kisdiák járta be az egyetem épületeit, laborjait. A jó hangulatú eredményhirdetést is két részre bontva, a zsúfolásig telt D1 és C1 termekben kellett megtartani.

3. Információbróker-szolgáltatás indul az egyetemen

A Tudásmenedzsment Központ és az Egyetemi Könyvtár együttműködésében információbróker-szolgáltatás bevezetésére kerül sor az egyetemünkön. Az új tevékenységhez kapcsolódó megvalósíthatósági tanulmány szeptember 10-én készült el.  A leendő információ-brókerek szolgáltatásaikat mind az egyetemen belül, mind külső célcsoportok számára értékesítik majd. Az információ-brókeri szolgáltatás bevezetése révén nemcsak az egyetem és a szakmai, üzleti környezet közötti kapcsolatok erősödése várható, hanem a komplex könyvtári szolgáltatás értéke is emelkedni fog.

4. Hamarosan kezdődnek az oktatói tréningek


2010 októberében kezdődik a Tudásmenedzsment Központ oktatói tréningprogramja, amely 100 egyetemi munkatárs bevonását, személyre szabott képzését jelenti. Az idei tanév őszi félévében kerül sor a szervezeti és személyes kompetenciák, illetve az egyetem szervezeti kultúrájának felmérésére, a tavaszi félévben pedig a személyes kompetencia-felmérés eredményein alapuló tréningek fognak zajlani.