Nincs aktuális esemény.
TMK Hírlevél - 2011/2 PDF Nyomtatás E-mail

TARTALOM
1. Hogyan lesz profit az ötletből?
2. Sikeresen lezárult a Széchenyi Duó 3. fordulója
3. Újabb érdekes témák a Tudomány Győrben Mindenkinek programjában
4. Elkezdődtek a vezetői és oktatói továbbképzések

1. Hogyan lesz profit az ötletből?

A Tudásmenedzsment Központ, együttműködve a „Mobilitás és környezet” TÁMOP 4.2.1/B projekttel, képzést és műhelymunkát tart a szellemi tulajdon védelméről 2011. április 1-jén. A programra várunk mindenkit, akit érdekel a szabadalmaztatás, az ötlet védelmének gyakorlati oldala, valamint a titokvédelem. A délutáni műhelymunka során praktikus tanácsokat kapnak a résztvevők a szabadalmi eljárás indításáról és az egyetemünkön ehhez elérhető támogatás formájáról is. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, bővebb információ a http://tud.sze.hu címen olvasható.


2. Sikeresen lezárult a Széchenyi Duó 3. fordulója

A 2011. január 12-én meghirdetett Széchenyi Duó alkotói pályázat harmadik fordulójára összesen 6 pályamű érkezett be a megadott határidőig. A beadott tervek nagyszerű ötleteket tartalmaztak és összhangban álltak a pályázat kiemelt céljával, amely oktatók és hallgatók csapatmunkáját támogatja új szellemi alkotások, innovatív termékek és szolgáltatások létrehozásának céljából.

A bírálóbizottság tagjai az alábbi három pályaművet javasolták díjazásra:

I. helyezett:
„Hulladékgyűjtő edényzet ürítési rendjének fejlesztése telítettségi szintet jelző jeladó és vevő rendszer alkalmazásával”
Hallgató: Molnár Viktor
Oktató: Titrik Ádám
Díj: 1.000.000.- Ft

II. helyezett:
„Elektronikus rendszerű mobil levegő szűrő”
Hallgató: Graffelner Tibor
Oktató: Nagy Attila
Díj: 800.000.- Ft

III. helyezett:
„Versenyzongora billentését emuláló MIDI-keyboard fejlesztése”
Hallgatók: Németh Krisztián, Gyenese István
Oktatók: Dr. Horváth Péter, Nagy Attila
Díj: 700.000.- Ft

Felhívjuk a figyelmet, hogy a Széchenyi Duó alkotói pályázat negyedik fordulójának kiírására hamarosan sor kerül, így akik most nem nyertek, azok is jó eséllyel indulhatnak ötleteikkel, találmányi tervükkel. Kövessék nyomon híreinket a http://tud.sze.hu címen!


3. Újabb érdekes témák a Tudomány Győrben Mindenkinek programjában

Jelentős érdeklődés kísérte a Széchenyi István Egyetem legutóbbi tudomány-népszerűsítő előadásait – sok fiatal volt kíváncsi dr. Lakatos István járműdiagnosztikai előadására,  az új alkotmány témájáról pedig telt ház előtt beszélt dr. Patyi András, a jogi kar tanszékvezetője.

2011. április 6-án, szerdán folytatódik a sorozat. 14.30-kor kezdődik a jUNIor Egyetemen dr. Zakariás Géza előadása, aki az egyre divatosabbá váló testedzési programokról is beszél „Wellness, fittness – Hitek és tévhitek az egészséges életmódról” címmel. 17.30-tól dr. Koren Csaba „Biztonságosabb utak – Mit tehetnek a mérnökök az úton lévők biztonságáért?” címmel tart előadást a Széchenyi Tudományos Est keretében.

Az előadások helye változatlanul az „E” épület „F” előadóterme. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.


4. Elkezdődtek a vezetői és oktatói továbbképzések

A Tudásmenedzsment Központ és a Human Telex Consulting Kft. szervezésében 2011 márciusában elkezdődtek a „Vezetői és oktatói továbbképzések” program keretében meghirdetett tréningek. Az egyetem vezetőinek és oktatóinak készség- és képességfejlesztő tréningjeit az előző félév egyéni kompetencia-felmérései és a szervezeti kultúra felmérésének eredményei határozták meg. Idén március és május között 4 különböző tréninget tartunk, mintegy 100 fő résztvevővel: Empowerment, Asszertivitás - konfliktuskezelés, Professzionális kommunikáció, Projektmenedzsment.