Nincs aktuális esemény.
TMK Hírlevél - 2011/1 PDF Nyomtatás E-mail

TARTALOM:
1. Folytatódnak a vezetői-oktatói továbbképzések (2. szakasz)
2. Tudomány Győrben Mindenkinek – kezdődik a 3. szemeszter
3. Sikeresen vizsgáztunk partnereink előtt
4. Ötletpiaccal hódít az Open Innovation Platform
5. Jól körülhatárolt vállalati igények segítik az együttműködést
6. Széchenyi Duó 3. forduló – február 8-ig kell beadni a pályázatot

1. Folytatódnak a vezetői-oktatói továbbképzések (2. szakasz)

A Tudásmenedzsment Központ által szervezett továbbképzési program első szakaszában, 2010 őszén megtörtént az intézmény szervezeti kultúrájának felmérése, ezzel párhuzamosan a „Fejlesztő Központok” nevű programelem részeként megvalósult a meglévő és fejlesztendő egyéni készségek feltárása.

A képzési folyamat második, 2011 tavaszán száz fő részvételével zajló szakasza a vezetői és oktatói készség-, valamint együttműködés-fejlesztő tréningeket foglalja magában. A felkínált képzési paletta az első szakasz eredményeihez illeszkedik:
- asszertivitás, konfliktuskezelés tréning
- professzionális kommunikáció tréning
- projektmenedzsment tréning
- empowerment vezetői tréning.

A képzésekre korlátozott számban még lehet jelentkezni. Jelentkezési szándékával keresse Gonczlik Andrea munkatársunkat ( , belső mellék: 3708).

A Tudásmenedzsment Központ honlapján (http://tud.sze.hu) elérhető Megvalósíthatósági tanulmány tartalmazza a továbbképzési program első szakaszának eredményeit. Ugyanitt bővebb információ található a második szakasz képzéseiről.


2. Tudomány Győrben Mindenkinek – kezdődik a 3. szemeszter

Újabb érdekes témákkal folytatódik a Széchenyi István Egyetem népszerű rendezvénysorozata, amelynek előadásain bárki megismerkedhet a legújabb tudományos eredményekkel, a bennünket körülvevő világ számos érdekességével.

Az előadásokat változatlan helyszínen, az „E” épület „F” előadójában tartják az egyetem kutatói és oktatói, az időpont azonban a 3. félév során módosult. A jUNIor Egyetem 14.30-kor, a Széchenyi Tudományos Est 17.30-kor kezdődik.

Az első előadáspárra február 9-én, szerdán kerül sor. A jUNIor Egyetemen dr. Horváth Balázs „Személy / autó / busz / megálló” címmel a közforgalmú közlekedésnek a városok életében betöltött szerepéről beszél a fiataloknak, a Széchenyi Tudományos Est nagy érdeklődésre számot tartó programján dr. Losoncz Miklós az Európai Unió előtti kihívásokat és a magyar elnökség különlegességeit, illetve kockázatait elemzi.

A Tudomány Győrben Mindenkinek harmadik szemeszterének programja elérhető a http://tamop423.sze.hu projekthonlapon, ahol regisztrálni is lehet az előadásokra.


3. Sikeresen vizsgáztunk partnereink előtt

A Tudásmenedzsment Központ a jövőben hozzá forduló ügyfelek igényeinek minél hatékonyabb kiszolgálása céljából a közelmúltban felmérést végzett partnerei körében, kérdőíves formában. A visszajelzések alapján a Tudásmenedzsment Központ szolgáltatásait eddig igénybe vevők egyaránt pozitív véleményt foglamaztak meg a központ működésével és a kínált szolgáltatásokkal kapcsolatban. A központ tevékenységére a hagyományos osztályozási rend alapján a megkérdezettek átlagosan 4,43-as jegyet adtak.

4. Ötletpiaccal hódít az Open Innovation Platform

A SZE-Győr Tudásmenedzsment Központja egy nemzetközi pályázatot adott be, ami három külföldi partnerrel való együttműködésben megvalósuló innovációs információs és kapcsolatteremtő felület kidolgozását célozza. Az Open Innovation Platform egyszerre épít a személyes kapcsolatokra és egy internetes portálra – utóbbin projektötletek, mintaszerződések, hasznos nyomtatványok, tudástérkép, ötletpiac lenne elérhető. A platform létrehozásával az összes érintett partner (egyetemek, kkv-k, nagyvállalatok, kutatók stb.) számára lehetőség nyílik új tudástartalmak megszerzésére, valamint a megfelelő partnerrel való kapcsolatteremtésre.

A pozitív elbírálás esetén 2011 áprilisában induló projektet a Stuttgarti Egyetem vezeti. Együttműködő partnerek: Łódź-i Egyetem, Navarre Egyetem, Łódź-i Orvosi Egyetem, Łódź-i Műszaki Egyetem, illetve a Széchenyi István Egyetem Tudásmenedzsment Központja.


5. Jól körülhatárolt vállalati igények segítik az együttműködést

A Tudásmenedzsment Központ azzal a kérdéssel kereste meg a régió vállalatait, hogy milyen konkrét lépések járulhatnának hozzá az egyetem részéről az eddigi együttműködések kiszélesítéséhez. Néhány fontosabb észrevétel:
- jelentős igény mutatkozik különböző információs szolgáltatásokra, a tervezett info-bróker szolgáltatásokra tehát van kereslet a piacon,
- hasznos volna valamennyi tanszéknek, kutatócsoportnak bemutatkozó „nyílt” napot tartania,
- alapvető elvárás egy egységes kapcsolattartó adatbázis összeállítása,
- üdvözlendő lenne az egyetem központi honlapjának jelentős mértékű átalakítása, három nagy irány különválasztása a nyitólapon és az egész struktúrában (hallgatók, egyetemi munkatársak, vállalkozások).


6. Széchenyi Duó 3. forduló – február 8-ig kell beadni a pályázatot

A Széchenyi István Egyetem Tudásmenedzsment Központja harmadik alkalommal hirdette meg a Széchenyi Duó alkotói pályázatot, amelyre legalább egy oktató és legalább egy nappali vagy levelező tagozatos hallgató közös alkotására irányuló pályaművekkel lehet nevezni. A pályázat nyerteseinek a kiíró anyagi támogatást nyújt egy-egy ötlet „deszkamodelljének” elkészítéséhez és bemutatásához.

A nyertes csapatoknak 3 hónap áll rendelkezésükre, hogy a pályázatban foglaltakat megvalósítsák. A díjazottak vállalják, hogy ebben az időszakban részt vesznek a Tudásmenedzsment Központ által havonta szervezett műhelyvitákon, ahol bemutatják munkájuk menetét.

Határidők:
2011. február 8. 12.00 – a pályázat leadása
2011. február 16. – eredményhirdetés
2011. május 31. – az elkészült deszkamodell bemutatása

A pályázat összdíjazása: bruttó 2.500.000.- Ft