Nincs aktuális esemény.
TMK Hírlevél - 2010. december PDF Nyomtatás E-mail

TARTALOM:
1. Elkészült a Széchenyi István Egyetem K+F+I Stratégiája
2. Véget ért a ”Vezetői és oktatói továbbképzések” program első szakasza
3. Érdemes figyelni: januárban indul a Széchenyi Duó 3. fordulója
4. Idén véget ért, januárban folytatódik: Tudomány Győrben Mindenkinek

1. Elkészült a Széchenyi István Egyetem K+F+I Stratégiája

Az elmúlt hónapokban prof. dr. Rechnitzer János általános és tudományos rektorhelyettes vezetésével a Tudásmenedzsment Központ (TMK) munkatársai összeállították a SZE-Győr 2015-ig érvényes Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégiájának tervezetét, amelyet az egyetem szenátusa 2010. nov. 15-én elfogadott. A dokumentumban megfogalmazott jövőkép a tudományos kiválóság folyamatos növelését és az intenzív együttműködések kialakítását foglalja magában. Alapvető célkitűzésként került meghatározásra, hogy a tudományos fokozattal rendelkező munkatársaknak évente legalább két publikációt kell jegyezniük a szakterületüknek megfelelő kritériumok alapján. A stratégia akciótervét 2011. március végéig dolgozzák ki a TMK munkatársai, amely konkrét intézkedéseket rendel a célokhoz.


2. Véget ért a ”Vezetői és oktatói továbbképzések” program első szakasza

Pozitív a visszhangja a 2010 októberében indult vezetői-oktatói továbbképzési programnak. A kultúrafelmérést követően sikeresen lezajlottak az egyetem munkatársai számára meghirdetett kompetencia-felmérések, melyek kapcsán a közel száz résztvevő egyéni visszajelzést kapott a trénerektől. A szervezeti kultúrára vonatkozó kérdőívek válaszainak feldolgozása megtörtént, november végén kezdődtek azok a csoportos műhelymunkák, ahol a szervezeti kultúrára vonatkozó kérdőívek eredményei kerülnek megvitatásra, finomításra. A szervezeti kultúra felmérés és a kompetencia-felmérés eredménye együtt fogja meghatározni, hogy 2011 tavaszán milyen  képzésekkel folytatódik a tréning. Minden résztvevőnek köszönjük az aktív, lelkes bekapcsolódást!


3. Érdemes figyelni: januárban indul a Széchenyi Duó 3. fordulója

Amint arról legutóbbi hírlevelünkben beszámoltunk, kihirdetésre kerültek a Széchenyi Duó alkotói pályázat második fordulójának eredményei (aki elmulasztotta az információkat, a http://tamop421.sze.hu projekthonlapon tájékozódhat a részletekről). Felhívjuk az oktató kollégák és a hallgatók figyelmét, hogy január elején harmadik alkalommal is meghirdetésre kerül a csapatok kreativitására építő pályázat – érdemes figyelni a hamarosan megjelenő kiírást!


4. Idén véget ért, januárban folytatódik: Tudomány Győrben Mindenkinek

A 2010-es év több tekintetben is fordulópontot jelentett a Széchenyi István Egyetem életében. Az egyik ilyen újdonságot a széles nyilvánosság számára rendezett tudomány-népszerűsítő előadások jelentik, amelyek révén a fiataloktól kezdve a nyugdíjasokig mindenki bepillantást nyerhet az intézmény szellemi műhelyeiben folyó tevékenységekbe, új, érdekes ismeretekkel lehet gazdagabb vagy éppen kiegészítheti meglévő tudását. Az idén februárban indult kezdeményezés iránti érdeklődés folyamatos, és természetesen jövőre is folytatódik a sorozat. A naptári év utolsó előadás-párjára december 8-án került sor. A jUNIor Egyetemen Vári Péter tartott nagy érdeklődés által kísért előadást a rádiótávközlés érdekességeiről „A láthatatlan üzenet” címmel, majd a Széchenyi Tudományos Est keretében Bulla Miklós mutatta be Magyarország környezeti jövőképét.