Nincs aktuális esemény.
TMK HÍRLEVÉL 2011/6 PDF Nyomtatás E-mail

TARTALOM:
1. Projekttalálkozó a győri kampuszon
2. Elkészültek a Széchenyi Duó 3. fordulójának pályaművei
3. Széchenyis találmányok a Győrkőc Fesztiválon

1. Projekttalálkozó a győri kampuszon

A rendszeresen, változó helyszínen megrendezésre kerülő TÁMOP-4.2.1 projekttalálkozónak idén június 23-24. között a Tudásmenedzsment Központ adott otthont. A workshopokon az ország azon egyetemein és főiskoláin (PTE, DE, SZTE, BME, ELTE, SOTE, SZIE, NYME, MÜTF stb.) működő Technológia-transzfer Irodák (TTI) képviselői vettek részt, amelyek egyaránt építenek a TÁMOP-4.2.1 konstrukció forrásaira.

A Győrben lebonyolított találkozó résztvevői a többi között az egyetemek és az ipar kapcsolatát vizsgálták a különböző régiók szemszögéből, továbbá az információbróker szolgáltatással, a szellemi termék portfólió menedzselésével, a hallgatói találmányok, kutatási eredmények hasznosításával, illetve az innovációs szakemberek képzésével foglalkoztak.

A kerekasztal-beszélgetés során olyan ötletek fogalmazódtak meg a jövőre nézve, amelyek megvalósítása révén a TTI-k hatékonyabbá tehetik saját maguk és egymás munkáját. Ahhoz, hogy az innovációs tevékenység még inkább támogatottá váljon, az egyetemek szoros együttműködésére van szükség.


2. Elkészültek a Széchenyi Duó 3. fordulójának pályaművei

A Tudásmenedzsment Központ idén januárban hirdette meg a Széchenyi Duó alkotói pályázat harmadik fordulóját, az eredmények tavasszal kerültek kihirdetésre. A támogatásban részesült, győztes csapatok június 22-én mutatták be az elkészült találmányokat a központ tárgyalójában.

I. helyezett:
„Hulladékgyűjtő edényzet ürítési rendjének fejlesztése telítettségi szintet jelző jeladó és vevő rendszer alkalmazásával”
Hallgató: Molnár Viktor
Oktató: Titrik Ádám
Díj: 1.000.000.- Ft

II. helyezett:
„Elektronikus rendszerű mobil levegő szűrő”
Hallgató: Graffelner Tibor
Oktató: Nagy Attila
Díj: 800.000.- Ft

III. helyezett:
„Versenyzongora billentését emuláló MIDI-keyboard fejlesztése”
Hallgatók: Németh Krisztián, Gyenese István
Oktatók: Dr. Horváth Péter, Nagy Attila
Díj: 700.000.- Ft


3. Széchenyis találmányok a Győrkőc Fesztiválon

Július első hétvégéjén tartották Győrben a családok ezreit vonzó Győrkőc Fesztivált, amelyen a Tudásmenedzsment Központ által meghirdetett MOBILIS – AGÓRA PÓLUS Demonstrációs Eszközpályázat négy díjazott pályaművével is megismerkedhettek a kísérletező kedvű fiatalok. A „Sok szög egy szögön”, az „Egy test három lyuk”, a „Kaotikus inga” és a „Legurulási verseny” demonstrációs eszközök egyaránt a széchenyis hallgatókból álló Wonder Designer csapat műhelyében készültek, s valamennyiük látható lesz a jövő tavasszal nyitó MOBILIS Interaktív Kiállítási Központban.