Nincs aktuális esemény.
TMK HÍRLEVÉL 2011/7 PDF Nyomtatás E-mail

TARTALOM:
1. Kutatók Éjszakája: Kiskutatók Napja és jUNIor Egyetem
2. Új munkatárs a Tudásmenedzsment Központban
3. Ready for Equity (RfE!) tréning és know-how átvétel
4. Innovációs Verseny: üzleti ötletek kerestetnek
5. Fiatal vállalkozók és a TMK együttműködése
6. Munkatársunk kitüntetése
7. Tovább bővült a tudományos portál szolgáltatásainak köre


1. Kutatók Éjszakája: Kiskutatók Napja és jUNIor Egyetem

2011. szeptember 23-án, pénteken rendezik meg országszerte a nagy népszerűségnek örvendő Kutatók Éjszakája elnevezésű programot. A tudományos ismereteket közérthető nyelven, játékos formában, látványos kísérletek útján bemutató rendezvénysorozat keretében a győri Széchenyi István Egyetemen ekkor tartják a Kiskutatók Napját, valamint a jUNIor Egyetem interaktív zárórendezvényét is, az egyetem laborjai és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ közreműködésével.

A SZiENCE4YOU (TÁMOP 4.2.3) projekt támogatásával a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ számára készített installációk bemutatására ugyanezen a napon 13.30-kor kezdődő sajtótájékoztatón kerül sor a Tudásmenedzsment Központban.


2. Új munkatárs a Tudásmenedzsment Központban

Bella Bernadett, aki korábban junior projektmenedzserként, részmunkaidőben segítette a  Tudásmenedzsment Központ által menedzselt innovációs projekteket, 2011. szeptember 1-től immár teljes munkaidőben, az EURIS ORP projekt munkatársaként folytatja tevékenységét.

A projektben a regionális elemzés elkészítésében, kommunikációs feladatokban és az információs platform kidolgozásában vesz részt.

Elérhetősége:

96/613-734
INNO-Share épület 101/1


3. Ready for Equity (RfE!) tréning és know-how átvétel

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával folytatott együttműködés keretében 2011. augusztus 3-4. között lezajlott know-how átvételi folyamat eredményeként tréneri minősítést szerzett a Tudásmenedzsment Központ két munkatársa, Simon Dorottya és dr. Dőry Tibor, valamint dr. Makkos-Káldi Judit egyetemi adjunktus. A tervek szerint a Tudásmenedzsment Központ a kamara minősített trénereivel együtt szervez majd képzéseket a Nyugat-Dunántúlon a magántőke bevonásán gondolkodó technológiai vállalkozások, illetve ilyen befektetésen gondolkodó „üzleti angyalok” számára.

A londoni Finance South East által jegyzett képzési program moduljai részletesen tájékoztatja a vállalkozásokat és a potenciális „üzleti angyalokat” a befektetési folyamat lépéseiről, a különböző finanszírozási formákról, a csapatépítésről, a vállalkozás értékének meghatározásáról, a vállalkozás bemutatásának szempontjairól, valamint az „exit menedzsmentről”. A képzésnek várhatóan egyetemünk hallgatói is haszonélvezői lehetnek, akik 2012. évtől választható tárgy formájában kapcsolódhatnak be a programba.


4. Innovációs Verseny: üzleti ötletek kerestetnek

A Széchenyi István Egyetem Tudásmenedzsment Központja Innovációs Versenyt hirdet, amelynek célja üzleti ötletek gyakorlati megvalósításának és vállalkozások indításának a támogatása.

A versenyen 2-4 fős csapatok indulhatnak, amelyek tagjai közül legalább egy főnek jelenleg is a SZE-Győr nappali és/vagy levelező tagozatos hallgatójának kell lennie.

Az innovációs versenyre az alábbi témakörökhöz kapcsolódó ötlettel, koncepcióval lehet jelentkezni:
- járműiparhoz és intelligens közlekedéshez kapcsolódó új termékek, alkatrészek, termelékenységet javító technológiák;
- informatika, média- és webtechnológiák: különböző fogyasztói csoportok igényeit kielégítő hardverek és alkalmazások;
- egyéb termékek és szolgáltatások: különbözői fogyasztói csoportok igényeire épülő új megoldások.

A verseny fődíja: bruttó 500.000 Ft személyi kifizetés.

A pályázatról bővebb információ az alábbi címen érhető el: http://tud.sze.hu honlap > Pályázatok menü > Belső pályázati felhívások

Kapcsolat:
Varga Rozália innovációs menedzser
Telefon: 96/613-707
E-mail:


5. Fiatal vállalkozók és a TMK együttműködése

A Tudásmenedzsment Központ adott otthont a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) és az Entrepreneurship Foundation Hungary (EFH) szervezetek kibővített elnökségi ülésének, amire 2011. augusztus 17-én került sor. Megállapodás született a különböző szervezetek között, hogy megosztják  egymással erőforrásaikat és tapasztalataikat, s mindent elkövetnek a hazai induló innovatív vállalkozások eredményes növekedésének támogatása érdekében. Ennek jegyében a Global Entrepreneurship Week (GEW) hazai eseménye, a Fiatal Vállalkozók Hete rendezvénysorozat keretében a Tudásmenedzsment Központ az egyetemek vállalkozói, szolgáltatói szerepvállalását, az ezzel kapcsolatos trendeket, módszereket és eredményeket fókuszba állító konferenciát szervez 2011. november 16-án a Széchenyi István Egyetemen.


6. Munkatársunk kitüntetése

A Manager Képzés Alapítvány Kuratóriuma a 2011. évben 20. alkalommal hirdetett pályázatot a Harsányi István Díj elnyerésére, mellyel az innovációs folyamatokkal kapcsolatos menedzsment szakterületeken készített, kiemelkedő színvonalú munkákat kívánta elismerni.

A kuratórium tagjainak döntése alapján dr. Tilinger Attila, a Tudásmenedzsment Központ elemző munkatársa „A regionális innovációs rendszerek fejlesztési lehetőségei az észak-dunántúli térség példáján” c. doktori disszertációja Harsányi István Díjban részesült.


7. Tovább bővült a tudományos portál szolgáltatásainak köre

A tudományos portál fejlesztésének első fázisa befejeződött, a portál 2011. július 30-án átadásra került.

A portál a következő új funkciókkal bővül:
- SZE tudásbázis-kutatási partnerkereső,
- oktatói önéletrajz kitöltő program (automatikusan generált Europass CV),
- egyéni-intézményi tudástérkép.

Az őszi fejlesztések befejezése után a publikációs adatbázis, valamint a TMDK online leadási rendszer is elérhető lesz.

A portál használatbavételére az egyetemi portálrendszer átállásával egyidejűleg, 2011. szeptemberében kerül sor.