Nincs aktuális esemény.
TMK HÍRLEVÉL - 2011. december PDF Nyomtatás E-mail

Tisztelt Partnerünk!

Megköszönve eddigi figyelmét és együttműködését, az alábbi összefoglalással adunk hírt a Tudásmenedzsment Központ megalakítását lehetővé tevő projekt zárórendezvényéről, egyben arra buzdítjuk, hogy az új évben is maradjon kapcsolatban velünk! Ismert elérhetőségeinken túl a http://tmk.sze.hu és a http://tud.sze.hu tudományos portálon keresztül tájékozódhat aktuális híreinkről, felhívásainkról, programjainkról.

Munkatársaim nevében eredményekben és fejlődésben gazdag új évet kívánok!

Üdvözlettel:

Dr. Dőry Tibor
igazgató
Tudásmenedzsment Központ

2011. december 19-én, hétfőn került sor a Széchenyi István Egyetem (SZE-Győr) jövőjét jelentős mértékben meghatározó szervezetfejlesztési kezdeményezés zárórendezvényére. A Tudásmenedzsment Központ létrehozását célzó támogatási projekt lezárása egyben új kezdetet jelent az intézmény falai között felhalmozódó tudástartalmak értékké formálása terén.

Dr. Rechnitzer János tudományos és általános rektorhelyettes – aki az egyetem karácsonyi ajándékának nevezte az új szervezeti egység pályára állását – úgy fogalmazott az eseményen, hogy a győri felsőoktatási intézmény néhány éven belül a legmeghatározóbb egyetemek közé szeretne kerülni, s ehhez a Tudásmenedzsment Központ tevékenységére is szükség van. A központ munkatársai az elmúlt két évben elkészítették a SZE-Győr tudástérképét, 30 innovatív projektkezdeményezés kapcsán közel 100 iparjogvédelmi, üzleti és pénzügyi tanácsadást végeztek, részt vettek az intézmény középtávú kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiájának megalkotásában, meghirdették az egyedülálló Széchenyi Duó alkotói pályázatot, amelynek eredményeiről az elmúlt időszakban többször beszámoltunk.

A Tudásmenedzsment Központ feladata a tudás- és technológiatranszfer, az egyetemi partnerkapcsolatok fejlesztése, valamint az itt felhalmozódó tudásbázis gondozása, az oktatók és vezető munkatársak részére tréningek, képzések szervezése, együttműködés a régió innovációs szereplőivel. Dr. Dőry Tibor, a központ igazgatója magát az együttműködést érzi a legfontosabb küldetésnek, s azt reméli, hogy a jövőben még több partnerkapcsolatot sikerül kiépíteniük.

A szervezet az újonnan épült INNO-Share Regionális Tudástranszfer Központban kapott helyet, ahol hamarosan tudásvállalkozások fejlesztését segítő egyetemi inkubátor kezdi meg működését. Az itt működő Egyetemi Könyvtár intelligens könyvtári infrastruktúrájának létrehozásában és az információbróker szolgáltatás bevezetésében is részt vesznek a Tudásmenedzsment Központ szakértői.